JavaScript ist in Ihrem Browser deaktiviert.
Sie können manche Teile der Website daher leider nicht verwenden.
Titel wurde in den Warenkorb gelegt
titel
Titel wurde auf den Merkzettel übetragen
titel
schließen
drucken

Josef Miligui

TCM - Bladder - Moisture and cold in the bladder

E201 TCM - Bladder - moisture and cold in the bladder

3,99 EUR inkl. MwSt.
E-Book, Download sofort möglich!
Auf den Merkzettel In den Warenkorb
ISBN: 978-3-7528-9354-0
Reihe: di-book
Verlag: Books on Demand
Format: E-Book Text (EPUB sofort downloaden
Downloads sind nur in Österreich möglich!)
68 Seiten, 2. Aufl., 2018
weitere Reihen   

Kurztext / Annotation

Di-book - nutritional counseling after TCM syndromes - Diet recommendations, recipes and food supplements for supporting the therapy. The recipes help you to cook tasty dishes. All recipes with cooking instructions, calorie indications and description of the effect. The foods are shown in categories recommended, yes, little and no and help you to orientate if your own recipes should be cooked.

Geboren im Jahr 1959. Bildhauer und Computerfachmann. Als ich 2003 an Krebs erkrankt war, hatte ich sprichwörtlich keinen Boden mehr unter den Füßen. Aber da waren rundherum Menschen, welche mir Mut machten, mir ohne Wenn und Aber Hilfe angeboten haben, unter schwierigen Bedingungen jederzeit für mich da waren... Heute gebe ich meine Erfahrungen in Kursen und Seminare als auch auf meinen Internetseiten und Bücher weiter. Die EBNS-Datenbank für die Ernährungsberatung habe ich mit einer TCM-Ernährungsberaterin und einer Diätologin entwickelt. Sie wird von Ärzten, Ernährungswissenschaftler, Diätologen und Ernährungsberater genutzt.

Textauszug

9 Recipes

(recommendable) = You can use more.

(little) = You should use less than specified or omit.
9.1 8 treasures of rice

Strengthens kidney and bladder, builds up Qi, strengthens the spleen, repels moisture, reduces internal heat, prevents cancer, builds heart, calms nerves.

Cooking time approx. 1 hour

Calories p. portion: 212

4 portions

Quantity of ingredients

Lily bulbs 1 table spoon / 5g. () .........................................................

Longane 1 table spoon / 5g. (yes) ....................................................

King Solomon's-seal 1 table spoon / 5g. (yes) ..................................

Yam root, yam root tuber 1 table spoon / 5g. (recommended) ...........

Coix (seeds) YiYi Ren 1 table spoon / 5g. (little) ...............................

Rice wild (nature rice) 1 1/2 cups / 240g. (recommended).......... metal

Water 8-10 cups / 800g. (yes) ................................................... earth

Cooking instructions:

Each one 1 tbsp: Bai He, Longan, Yu Zhu, Da Zao, Shan Yao, Lian Mi, Yi Yi Ren, Qian Shi

Add hot water and soak for about 30 minutes. Then add 1 - 2 cups of rice (normal) and simmer for 1/2 to 1 hour until the rice is very soft. Or: Cook for about 3 hours with the herbs a congee. Then the herbs do not have to be soaked.
9.2 Artichoke soup

Cools heat, nourishes heart, stomach and lungs Yin.

Cooking time approx. 40 min

Calories p. portion: 142

3 portions

Allergens: GLN

Quantity of ingredients

Artichoke 4 pieces / 400g. (recommended) ................................... fire

Butter organic 1 table spoon / 20g. (little) ................................... earth

Onion (shallot) 1 piece / 20g. (yes) ............................................ metal

Corn flour 1 table spoon / 10g. (little) ......................................... earth

Nutmeg 1 pinch / 0,5g. (recommended) ..................................... metal

Basic recipe for a vegetable soup 1 cup / 250g. (recommended) .......

Salt 1 pinch / 0,5g. (little) ........................................................... water

Lemon 1/4 piece / 8g. () ............................................................ wood

Lemon peel 1/4 piece / g. (yes) .................................................... fire

Turmeric (yellow root) 1 pinch / 1g. (yes) ..........................................

Sesame paste (Tahini) 1 table spoon / 10g. (yes) ...................... earth

Sesame, white 1 teaspoon / 10g. (yes) ...................................... earth

Cooking instructions:

Boil the artichokes in 2 liters of water with salt until the outer leaves are light removable. Remove leaves and flower center (fibrous) so that only the soil remains.

Melt the butter, cut the onion into small pieces and steam gently; add some cornmeal, nutmeg; brew with vegetable soup; add salt, a little lemon peel and juice, turmeric and artichoke bottoms, cook gently and puree; Season with Tahin and sprinkle with sesame before serving.
9.3 Basic recipe for a beef broth (clear)

Strengthens Qi and Yang, is very warming.

Cooking time approx. 4-8 hours

Calories p. portion: 114

10 portions

Allergens: O

Quantity of ingredients

Beef soup meat 1,1 lbs / 500g. (little)......................................... earth

Beef meatbones 5/8 oz / 200g. (little) ........................................ earth

Vinegar (Red wine vinegar) 1 dash / 3g. (little) .......................... wood

Juniper berry 8 pieces / 6g. (recommended) ...........

Beschreibung für Leser

Unterstützte Lesegerätegruppen: PC/MAC/eReader/Tablet